Pelanggan yang Dihormati

Pelanggan yang Dihormati

Disebabkan oleh peningkatan pesat penipuan elektronik yang diperhatikan baru-baru ini, kami ingin mengingatkan pelanggan kami bahawa FP Markets tidak akan meminta kata laluan, nombor akaun, kad atau kod pengesahan (OTP) melalui e-mel, pautan, mesej pada mudah alih (SMS), telefon. panggilan, atau pop timbul.

Sekiranya anda menerima sebarang mesej atau panggilan yang meminta pendedahan butiran peribadi dan perbankan, sila hubungi kami untuk pengesahan melalui telefon, e-mel atau sembang langsung.

Sila lihat di bawah beberapa petua berguna daripada pasukan Keselamatan Siber FP Markets untuk membantu memastikan keselamatan anda.

Sentiasa berwaspada, dan jangan berkongsi maklumat peribadi anda dengan sesiapa pun!

Beberapa peringatan yang penting:

 • Wakil FP Markets tidak pernah meminta anda untuk beroperasi di luar tapak atau aplikasi mudah alih kami.
 • FP Markets tidak akan meminta anda memindahkan wang ke akaun pihak ketiga dan kami tidak akan menghubungi anda secara spontan untuk memberikan sebarang nasihat kewangan.
 • Sila berhati-hati dengan panggilan dan e-mel penipuan baru-baru ini, sebagai contoh:

- Permintaan untuk pemindahan pengesahan.
- Permintaan untuk pemindahan BTC atau lain-lain untuk sebab-sebab yang mencurigakan.
- Sebarang tuntutan bahawa anda mempunyai keuntungan yang tidak didaftarkan.
- Mereka mungkin mengatakan anda menghadapi masalah dengan Akaun Perdagangan anda atau anda berhutang wang yang belum dibayar atau terdapat virus pada komputer anda.
- Sesetengah penipu mengatakan bahawa ada masalah dengan salah satu akaun anda dan anda perlu mengesahkan beberapa maklumat.
- Penipu TEKAN anda untuk bertindak segera. Penipu mahu anda bertindak sebelum anda mempunyai masa untuk berfikir. Jika anda sedang menelefon, mereka mungkin memberitahu anda untuk tidak menutup telefon supaya anda tidak boleh menyemak tentang mereka.
- Mereka mungkin mengancam untuk menangkap anda, menyaman anda, mengambil Akaun Bank anda. Mereka mungkin mengatakan komputer anda akan rosak.

 • FP Markets TIDAK PERNAH meminta anda melakukan mana-mana perkara ini jadi sila berhati-hati. Jika ada keraguan, sila hubungi Sokongan Pelanggan kami.
Bagaimana untuk memerangi penipu dan kekal selamat!
 • Jangan klik pada pautan dalam e-mel yang tidak dijangka.
 • Jangan balas e-mel / SMS daripada sumber yang tidak diketahui. Termasuklah mereka yang mencari maklumat peribadi atau menawarkan wang dari luar negara, atau mendakwa bahawa anda telah memenangi loteri.
 • Semak alamat pengirim dan alamat tapak yang anda digesa.
 • Jangan berikan maklumat peribadi anda kepada sesiapa, walaupun anda fikir ia adalah kepada seseorang yang mendakwa sebagai wakil rasmi FP Markets.
 • Jangan pindahkan wang ke butiran bank yang tidak diketahui.
 • Jika anda curiga tentang apa-apa, sila hubungi Sokongan Pelanggan kami melalui E-mel atau Sembang Langsung untuk mendapatkan bantuan.
 • Jika anda menerima e-mel atau mesej teks daripada syarikat yang menjalankan perniagaan dengan anda dan anda fikir ia adalah benar, ia masih terbaik untuk tidak mengklik mana-mana pautan. Sebaliknya, hubungi mereka menggunakan tapak web yang anda tahu boleh dipercayai. Atau cari nombor telefon mereka. Jangan hubungi nombor yang mereka berikan kepada anda atau nombor daripada ID pemanggil anda.
 • Jangan sekali-kali membayar seseorang yang mendesak anda membayar dengan kad hadiah atau menggunakan perkhidmatan pemindahan wang.
 • Sentiasa berwaspada dan ragu-ragu terhadap orang yang tidak dijangka menghubungi anda melalui Media Sosial, E-mel, Telefon, Telegram atau WhatsApp dan bertanya tentang maklumat peribadi. Hanya buka e-mel, pautan dan lampiran daripada sumber yang boleh dipercayai.

Empieza a hacer trading
en cuestión de minutos.

Abre una cuenta ahora

bullet Accede a más de 10.000 instrumentos financieros
bullet Apertura y cierre automático de posiciones
bullet Noticias y agenda económica
bullet Indicadores técnicos y gráficos
bullet Muchas más herramientas incluidas

Al proporcionar su correo electrónico, usted acepta la política de privacidad de FP Markets y está de acuerdo en recibir futuros mensajes de marketing por parte de FP Markets. Puede darse de baja en cualquier momento.

Get instant Updates in Telegram
Mapa del sitio | © FP Markets 2022